Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Emtunga 22 14 4 4 46
2 Nossebro IF 22 13 6 3 45
3 Floby IF 22 13 4 5 43
4 Vedums AIS 22 12 5 5 41
5 Elmer/Fåglums FK 22 9 6 7 33
6 Trollhättans FK 22 9 6 7 33
7 Wargöns IK 22 8 6 8 30
8 Trollhättans BoIS 22 6 7 9 25
9 Främmestads IK 22 6 3 13 21
10 Åsaka SK 22 5 4 13 19
11 Kvänums IF 22 5 3 14 18
12 Larvs FK 22 4 2 16 14

Match

Vedums AIS

3 - 0
Nordvalla
3 juli 2009
19:00

Kvänums IF

Referat

Referat: Vedums AIS - Kvänums IF

Seger i våravslutningen!



Det blev en positiv avslutning på en för vår del lång vårsäsong när vi slog tillbaka gästande Kvänum med solklara 3-0 (1-0). Efter tre matcher med ett mindre framgångsrikt försvarsspel var det allra mest glädjande att vi i princip inte släppte till en enda riktig målchans på hela matchen. Än mer imponerande med tanke på att vi spelade nästan hela matchen med en allt annat än samspelt backlinje. Dennis Lindholm tvingades utgå tidigt i matchen och Peter Wallin fick flytta in och spela mittback tillsammans med Johan Lundmark som gjorde sin första A-lags match från start. Båda dessa herrar stod för en enastående bra insats matchen igenom och gav laget den trygghet, som sedan borgade för ett lyckosamt anfallsspel.

Försvarsspelet var helt klart nyckeln till den stabila insatsen, men under den första halvleken fungerade också även de övriga delarna relativt bra. Vårt mittfält vann mycket andrabollar och försökte gång på gång mata Fredrik Möller och Klas Boman med djupledsbollar. Svårighetsgraden blir dock lite för stor och man hade önskat att vi ibland spelat en passning extra innan den avgörande bollen slås. Det här är en detalj som vi kommer att försöka slipa på mer inför hösten, men först och främst viktigt och positivt att vi kommer i bra lägen för att slå den avgörande bollen.

Anfallsmässigt var vi annars mest framgångsrika på högerkanten där Daniel Möller vid närmare tio tillfällen tog sig ner till kortlinjen med inlägg som följd. Tyvärr för vår del var Daniel lite för sällan i balans för att slå det perfekta inlägget, men även detta ska vi nöta mer på under sommaren. Helt klart är att kantspelet kan vara avgörande för vart vi hamnar i slutet av säsongen och vi skulle definitivt må bra av att också få lite mer utdelning på alla fina intentioner.

Efter vårt ledningsmål mitt i den första halvleken var det vi som kontrollerade tillställningen på alla plan. 1-0 målet var dessutom mycket tjusigt när Klas Boman lurade upp sin motståndare på läktaren och slog ett hårt vänsterinlägg där Daniel Möller hann före sin bevakare och kunde trycka in bollen i nät. Vi hade då så smått tjänat ihop till det målet efter flera bra försök tidigare, men perioden efter målet blev än bättre. 1-0 i paus kändes därför något i underkant och 2-0 hade utan tvekan gjort att man känt sig lite mer komfortabel.

Som tur är startade vi även den andra halvleken lika bra. Vi gör dock matchen igenom lite för många enkla misstag där vi väljer att spela korta bollar i fel lägen och alla vet att 1-0 är en bräcklig ledning. Det känns därför obeskrivligt härligt när vi i princip avgör matchen med säsongens vackraste mål hittills. Att dra parallellerna till världens för tillfället bästa lag Barcelona är kanske att överdriva något, men maken till upprullning har det sällan skådats på Nordvalla! Efter ett långt anfall med mängder av passningar och flera spelvändningar blixtrade vi till med några oerhört snabba vägpassningar där inbytte Erik Haglund till slut friställde Daniel Möller. Möller var kylig och placerade enkelt in 2-0 lågt invid målvaktens vänstra stolpe!
Daniels djupledslöpningar tillför ytterligare en dimension till vårt spel och han ger hela laget oerhört mycket energi oavsett om han spelar på kanten eller i mitten. Han är dessutom målfarlig och hela tiden inblandad i det som händer på planen. Totalt sett tycker jag att har varit vår genomgående bästa spelare under våren och förhoppningsvis finns det ännu mer att plocka ut efter lite välbehövlig vila!

Strax efter 2-0 målet hade vi en liten svacka där många spelare tog några dåliga beslut, men det hände inget allvarligt utan istället kunde inhopparen Jonas Aronsson fullständigt punktera matchen med sitt 3-0 mål. Erik Haglund slog en vacker höger yttersida i djupled där Jonas till slut kunde placera in bollen i tom kasse sedan han rundat målvakten med en patenterad motläggsfint!

En mycket bra genomförd match som vi spelar av utan någon djupare svacka. Kvänum såg visserligen ganska bleka ut för dagen, men det förtar inte vår prestation. Precis som jag nämner i inledningen är det fyrbackslinjens sätt att agera som jag är mest imponerad av. Johan Kempe kliver in som högerback och har bra uppspel matchen igenom tillsammans med Max Andersson på andra kanten. Mest imponerande ändå att se debutanten Johan Lundmark kliva in och spela ett så lugnt och kontrollerat försvarsspel i sin första A-lags match, men han får också god hjälp av sin kollega Peter Wallin. Båda mittbackarna ligger rätt i sina positioner under hela matchen och det fanns också många tillfällen där de också brytpassade fram bollen till våra innermittfältare – härligt att se!

Den här segern ger oss också ett rejält avstånd ner till den nedre halvan i tabellen och istället kan vi nu titta uppåt inför hösten. I skrivande stund är vi fyra poäng från kvalplats och det ät fortfarande 27p att spela om i höst. Att vi överhuvudtaget har en akademisk möjlighet att blanda oss i kampen om kvalplatsen är ganska imponerande med tanke på hur tufft vi haft det under våren. Man trodde att förra säsongens helt hysteriska säsong då spelare missade matcher av skador och anledningar jag aldrig hört talas om tidigare inte skulle kunna upprepas, men oj vad fel jag hade…….

Vi har redan i vår använt närmare 25 spelare i A-laget under våren och då har ändå inte tänkbara startspelare som Marcus Holgersson, Simon Svensson, Henrik Krook eller Martin Kempe eller spelat en enda sekund. Både Peter Wallin och Erik Haglund har haft efterhängsna skador och bara spelat sporadiskt och det gäller även Tobias Åkesson. Lägg därtill att både Robin Lennartsson och undertecknad missat fyra matcher var och klagosången skulle kunna fortsätta ännu längre.

Vi har dock valt att inte fokusera på det här mer än nödvändigt utan det finns en helt fantastisk inställning och vilja i det här laget. Vi vet att vi med tiden kommer att bli starkare som lag och som trupp och det tror jag sporrar alla att vilja bli bättre. Inför hösten får vi förhoppningsvis tillbaka de flesta spelare i full träning och då finns det fruktansvärt mycket mer att plocka ut från det här laget. Nu är det också upp till både tränare och spelare att se till att vi släpper alla eventuella hämningar och verkligen vågar spela ut. Våra yngre spelare som klivit fram får också en välbehövlig vila och kan säkert också komma tillbaka ännu bättre efter sommaruppehållet. Det handlar som alltid om att vara ödmjuk inför varje träning och match för att fortsätta utvecklas.

Nu väntar ca en månads ledighet från den kollektiva träningen innan vi startar upp med träningsläger i Fjällbacka i början av augusti. Med det vill jag önska alla en trevlig sommar i hopp om en angenäm höst!

VAIS startelva:

Johannes Sandberg
Peter Wallin
Johan Lundmark
Dennis Lindholm
Max Andersson
Daniel Möller
Daniel Josefsson
Robin Lennartsson
Gustav Josefsson
Fredrik Möller
Klas Boman

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

lör 2 maj 2009, 15:00 Kvänums IF - Vedums AIS 1 - 1